Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P74e86t65r 79S16k11á84c81e60l

31. 1. 2018 23:39

Kde bere paní autorka jistotu, že přímo zvolený starosta nedokáže obci správně vládnout? Samozřejmě musí mít nastavená pravidla výkonu svého úřadu, ať se zástupci stran A a B přou jak chtějí. Starosta rozhodl a např. za to si ručí mj. i svým majetkem. Takto se po volbách "přátelé" sejdou, vytvoří koalici a za zády vítězné strany dosadí "svého" starostu, víte? Takže volič se diví, kdo jemu vládne. Když demokracie, vláda většiny, tak se vším všudy. Čeho a proč se bojíme?

0 0
možnosti
Foto

Ale přímo zvolený starosta jistěže dokáže "správně" vládnout. Ale v radě a zastupitelstvu, kde se nemůže opřít o většinu, nemá šanci. A v případě že většinu má, měl by ji stejně i v případě "zastupitelské" volby.

0 0
možnosti

Madam máte v tom zmatek.

Opravdu chcete své sousedy a ostatní lidi omezovat v jejich právu přímo volit a rozhodovat?

Přitom dole v diskuzi tvrdíte, že pokud by kandidovala prof. Dvořáková, že by jste jí volila. Pokud nechcete přímou demokracii, která doplňuje zastupitelskou demokracii, tak by jste jí ani volit nemohla. Přemýšlejte trochu o čem píšete.

Vždyť vás nikdo nenutí přímo volit a rozhodovat, pokud tomu nerozumíte. Krom toho referendum se může konat současně s jinými volbami, tedy jeho náklady mohou být velmi nízké.Rv

1 0
možnosti
PS

P90e38t51r 78S42k21á40c84e84l

31. 1. 2018 23:42

Souhlas. Jak jsem uvedl, přímo zvoleného zástupce nemůže nikdo vyšachovat. A blížíme se tím ke změnám v systému zastupování občanů, které jako první na světě se budou dít u nás. Řidiče bude zastupovat řidič, pokladní zase pokladní, atp.

0 0
možnosti
VF

Bydlela jsem donedávna na vesnici, kde nenápadný, klidný pan starosta poctivě pracoval a byl opakovaně zvolen. Na dědinách se většinou lidé znají, tam mají volby do zastupitelstva smysl.

Přímá volba prezidenta je moc drahý špás. Za ty peníze si například Praha mohla postavit nový most za ten rozpadlý. Nemocnicím by ty peníze také hodně pomohly................

Místo občanů ať se raději hádají a perou poslanci. Mají v tom praxi. (To schytám!)

1 0
možnosti
Foto

A opakovaně zvolen byl bez přímé volby.

Souhlasím s Vámi. Takže díky.:-)

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
RK

R19u49d95o78l15f 83K87o16n69c

31. 1. 2018 11:59

"... zůstat u zastupitelské demokracie." - • “Zastupitelská demokracie” je výborný nástroj potlačení skutočné demokracie !!!!

Jedná se o řešení problému „demokracie” bez demokracie.

Zastupitelská demokracie je magická formule, jež umožnila mít něco označované za demokracii a zároveň garantovat vládu elity (teda žiadneho demos – ľudu) a ochraňovat darebáky.

5 5
možnosti
RC

a kdo brani lidu si zvolit slusne a skutecne zastupce?

3 1
možnosti
MT

Dříve než budete zasypána Švýcarskem a řečmi o tom, jak selský rozum vítězí, zastavil jsem se dátR^

5 0
možnosti
Foto

Víte, já si fakt nemyslím, že jsem kompetentní žvanit do kdečeho všeho...(referendum); ne že bych to nedělala (blog). ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 92
  • Celková karma 30,03
  • Průměrná čtenost 2269x
Jsem recesistka, poměrně sarkastická, přesto na všem to lepší hledající (což už mě přestává bavit) ... a už jsem 69 +

Seznam rubrik