Diskuse

Srpen 1968

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Můj muž se 21.8.1978 šel v Praze vykoupat do Podolí. Slovák, který přijel Slovenskou strelou (to byl rychlík), kde působil v jídelním voze. Měl na sobě černé kalhoty, co nosí číšníci, k tomu černou fáčovou košili z Maďarska (v té době velmi módní), na kapsičce našita mrňavá americká vlajka, v igelitce s reklamním nápisem v angličtině plavky, ručník, služební průkaz a peněženku. Tak jej na ulici jako podezřelé individuum rovnou zabásli, v Bartolomějské strávil odpoledne i noc, vlak do Bratislavy zpět odjel bez něho a ještě měl v práci průser, protože potvrzení o intervenci pochopitelně nedostal. To, že vše byla jen souhra okolností, nic svým oděvem nemínil, nikdo nechtěl pochopit, ono mu to ani nedošlo.

0 0
možnosti
Foto

Chvíli mi nedošlo, že to byl až Tvůj druhý manžel.

Zato mi hned došlo, že musel vypadat jako "americký špión"...;-D

0 0
možnosti
PJ

P24e32t13r 79J97í33l37e38k

6. 8. 2018 18:19

Vážená paní, (nejen) toho regulovčíka je mi líto. Oni mnozí z nich byly postříleni, a domů se dostali v rakvích, Ruské velení nechtělo aby doma mluvili...

2 0
možnosti
VV

Mnozi se domu ani v tech rakvich nedostali. Milicovsky les dodnes odkryva tela neznamycj hrdinu roku 1968.

1 0
možnosti
VF

Rozumím Vám. U hodonínské vodárny měl sovětský tank poruchu. Sešlo se nás tam hodně. Z tanku vykoukla oholená hlava kluka s vylekanýma očima. Přesvědčovali jsme ho, že je okupant. "Ne, my jsme vás přijeli osvobodit." Jak asi doma referoval, co slyšel a zažil. Asi raději nijak.

Když vidím filmový záznam z té hrozné doby, mám slzy v očích.[>-]

1 0
možnosti
MB

Na 08/1968 "Je krásné" to, že se dá vykládat jakoliv! Cesta ke svobodě - Socialismus s lidskou tváří - nebo návrat k normalu - plularita, svoboda slova a tržní prvky - boj mladých a starých komunistů - a naopak. Odpověď přejely pásy tanků. Já měl taky v té době taky 13 let - Dnes L.I. Brežněvovi děkuji! On ty dotazy utnul a jakýkoliv romantismus socialismu rázně ukončil! Zbytek byl o tuposti servility a olamování charakteru národa. Brežněv se tak vlastně stal = Duchovním otcem - porodníkem r. 1989 ! Pak po 21 letech přišla žucha - tak jak zaznělo dno jeho rakve o dno hrobu! ... Obrovská ztráta času pro rozumný vývoj ČR ! ...:-)

1 1
možnosti
JM

Taky mi bylo třináct.Roztomile puberťácky pitomá nána, která znala jen basket a volejbal. Doma se nepolitizovalo, táta dostal z okupace žlučníkový záchvat, máma nakupovala potraviny.; "bratrskou pomoc" rodiče na půl roku hluboce odsoudili, pak se držela huba i krok. Tak teď pravidelně už od Nového roku sleduji na čt2 v neděli Československý filmový týdeník (i několikrát přes červené tlačítko), ostatně je to i na netu v archivu čt, abych na stará kolena pochopila Pražské jaro, "zvací dopis", jednání v Čierné nad Tisou, postoje, názory lidí bez cenzury....Stojí to za to.

0 0
možnosti
KC

Stále nás ničemové nenechávají v klidu žít. Před 100 lety jsme svrhli rakouský žalář národů, před 80 lety k nám vpadli Němci, o deset let později jsme byli pro změnu v područí sovětů, sotva jsme si trochu vydechli, začala práskat bičem nad našimi hlavami EU a současně se derou analfabeti - mohamedáni z Afroasie. Nezbývá, než bránit se dál, abychom ty, co přijdou po nás, nezatáhli do otroctví nelítostných hrdlořezů.

1 0
možnosti
Foto

No jestli si tohle opravdu (opravdu, opravdu) myslíte, tak co tu ještě děláte?

1 0
možnosti
MK

proč nemáte diskuzi u Kluse?

0 0
možnosti
Foto

Mám - nevím proč se neukázala!

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS