Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nechci se pani Krehotova nijak dotknout vaseho otce. Inas vyzkumny ustav mel samozrejme take milice. A opravdu uz nevim kolikateho tem strejcum milicionarum ty zbrane rozdali. Strejcum pisu proto, ze v tech milicich opravdu nebyla zadna svetla hlava.

Ale zachovali se, jak se zachovali. Dokonce i do vjezdu do vyzkumaku vyvesili transparen s napise zachvatciki idite domoj, ci neco podobneho.

A kdyz pak tam zastavila jakasi kolona s dely namirenymi na hlavni budovu. s tim ruskym tajtrdlikem ovesenym metaly vyjednaval velitel zavodni milice, puvodnim povolanim holic. A kdyz mu bylo vysvetleno, zekulturni narod takoveto transparenty nevyvesuje, jeho poddani je opet sendali.

Tohle je zase moje vzpominka.

2 1
možnosti

A ani ne za rok už lidový milicionář z národního podniku Tisk v Brně zavraždil třeba Danku Muzikářovou, no byla to přeci pěst dělnické třídy...

6 1
možnosti
Foto

Nechci se dotknout Vás, ani Vaší vzpomínky... ale zůstávám u srpna 1968.

1 0
možnosti

Oceňuji Vaši otevřenost, při pohledu na otce svého. O tom, je dnešní doba a bez jakýchkoliv vášní, je pak diskuse dobrá. Je hrozné poznání, že "Aby se žilo lépe", tak se musí pozvat i tanky! Třídní boj KSČ převeden do praxe - Cílené stavění člověka proti člověku! Někteří, (přestože LM byly nelegání), jsou k ochraně dobra i vyzbrojováni! Po r. 1968 větší úpadek idejí socialismu - už ani nemohl být! Jak jste se s tím vyrovnala osobně, nechávám na Vás samotné. Děti, za své rodiče nemohou - Dobře to předvedla dcera prokurárora Vaše, která šla besedovat se synem, Heliodora Píky ... Já zase oceňuji, že se mi syn, pouliční udavačky STB Trefilové, osobně omluvil. I na pivě jsme byli a probírali postoje vlastních rodičů :-)

1 0
možnosti
Foto

No víte, v těch prvních dnech byly LM vyzbrojeny proto, aby zasáhly proti invazi. Pak se zjistilo, že je to "bratrská pomoc" a zbraně byly odevzdány...

1 0
možnosti

Bylo mi o pár let víc než Vám, jen si pamatuji, jak naším městem rachotily tanky a lidé nevěděli, co se děje. Při pobytu u prarodičů jsem měla od nich zakázáno chodit kolem lesa, na kraji leželi vojáci, asi Uzbekové, v bojové pohotovosti. Také pravděpodobně čekali nějaký útok. Jinak byl klid, jen babky se bály chodit do lesa na houby.

Otec i děda měli také nějaké pistole, děda se v květnu 1945 zúčastnil odboje proti nacistům, vyhnali Němce ze středu města a zajali nacisty na radnici. Tehdy později po srpnu 1968 byl asi můj děda "pomýlený":-), ve vsi u kozumu projevil chválu, že jsou vojáci u nás a babky mu vyhrožovaly u konzumu - prý bude brzy viset na kandelábru. Reakce lidí byly různé, za hrdinské i jiné činy svých příbuzných děti nemohou.

1 0
možnosti
Foto

Občas si myslím, že nebýt tzv. ve hře ty kandelábry (viz Maďarsko 1956), tak by ta "bratrská pomoc" nebyla. Ale to je těžké hodnotit, je to z oblasti "co by kdyby".

Já jsem jen napsala dvě vzpomínky 13leté puberťačky.

2 0
možnosti
Foto

Tak to Váš otec byl tedy považován za velmi spolehlivého. A dodám, že naše volaci znaky při spojarském výcviku byly Ulachov a Verboza. A spojení se navazovslo takto :" Ula, Ula, Ula de Ver, Ver".

0 0
možnosti
Foto

Naše volací znaky - tedy mé a mého táty - nejspíš byly: tady táta, jak mě slyšíš? s odpovědí: tady Alena, dobře.

Táta zkoušel, jestli to "osobní" spojení vysílačkou funguje, nevolali jsme ani Dubčeka, ani Kreml...;-)

1 0
možnosti

J27i24r47i 33B93o86r

17. 8. 2018 10:08

No,jak myslíte.;-(

0 0
možnosti
Foto

Vy autorce nevěříte?

0 0
možnosti
  • Počet článků 92
  • Celková karma 30,03
  • Průměrná čtenost 2269x
Jsem recesistka, poměrně sarkastická, přesto na všem to lepší hledající (což už mě přestává bavit) ... a už jsem 69 +

Seznam rubrik