Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Paní Křehotová, existuje norma na oslunění, jestli máte nějakého známého stavebního projektanta, mohl by vám pomoci. Měl by umět spočítat, zda váš byt onu normu splňuje. A to by pak měl být pádný argument pro úředníky, kteří si také kryjí záda. Možná, že by stačilo jen stromy omladit, tedy přistřihnout.

U nás byl podobný problém. Autor sídliště si dal práci s návrhem zeleně, věděl, kam stromy ano a kam ne a jaké druhy jsou vhodné... Jenže pak přišli nadšenci a bouchli stromy, kam je napadlo. Mnozí z nich se pak odstěhovali a ti, co tam zůstali, si nevhodně zasazenými stromy užívají, museli svítit i v létě v pravé poledne. Na fotkách panelák působil dojmem, že jde o dům v hlubokém lese... Úředníci sice pochopení měli, ale neměli ho někteří ochránci zeleně, kterým stromy nebraly světlo a teplo. Byl z toho několikaletý boj, a nakonec to vyřešila oprava tepeláku, nad nímž ty stromy rostly.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den paní Leono - o téhle normě jsem neslyšela; zatím jsem znala jakousi hygienickou normu, a tu ten smrk splňuje (= vzdálenost od domu + průměr kmene je už k "neporažení"; výška nikoho nezajímá)...

Náš "autor Siedlungu" = postaveno za Hitlera pro zaměstnance (ne pro heftlingy a totálně nasazené či vojenské zajatce) zdejší chemičky spadající pod Hermann Göring Werke - na zeleň dlabal... A inu ano zdejší smrky sem zasadili již zemřelí sousedé, bez povolení. Ale bez povolení se jich zbavit nelze. Smrků.

Úředníci pochopení nemají - neb je v jejich státem jim dané pravomoci, rozhodnout...

Na druhou stranu - je to zatím jediná věc v mém životě, kterou jsem po 9letém boji nicméně vzdala... Neb když nejde o život...;-)

Vám ovšem děkuji za možnou pomoc (oslunění) a jistěže za pochopení. Krásný ničím nestíněný den přeji.:-)

0 0
možnosti

musíé být 3 dny pod +13°C , aby topili...odstávky vody u nás trvají u teplé 1 den , u vod yjako takové 3 dny v roce, ale nikdy 3 dny v kuse....

0 0
možnosti
Foto

Jako opravdu? Pod 13°C ? To musí být hrůza. Odstávky teplé vody už tady prý také netrvají déle než 5 dní. Ovšem v kuse.

0 0
možnosti
  • Počet článků 92
  • Celková karma 30,03
  • Průměrná čtenost 2269x
Jsem recesistka, poměrně sarkastická, přesto na všem to lepší hledající (což už mě přestává bavit) ... a už jsem 69 +

Seznam rubrik