Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Komerční TV stanice nesleduji, takže o tyhle hrátky jsem přišel a nelituji. Jinak zákon nijak neomezuje minimální volební účast, takže i kdyby šlo k volbám jen 10 lidí, výsledky budou platné. Můžu vás ovšem uklidnit, že já budu mezi nimi a budu si libovat, že můj hlas bude mít 10% váhu :-).

0 0
možnosti
Foto

Nevíte? Zkuste se zeptat sebe, velkej cirkus je furt a porád, často se stejnými klauny, občas obměněnými. Systém jako takový je nastaven;-)

2 0
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že poslancům Parlamentu ČR by vypršel mandát, tak bychom poslance neměli; tudíž by byla nějaká vláda, patrně jmenovaná komplet naším prézou (větší neštěstí si v politice neumím představit), ale nebyl by nikdo, kdo by jí schválil ani pozdrav, natož zákon.

Ale inu ano - poslancovali by ti kandidáti, kteří mají početné rodiny, kámoše, případně peníze na úplatky. Protože o programu to nijak moc není.:-/

A nebojte - vím, jak by to taky mohlo dopadnout: prostě by za další miliardu byly další volby.;-€

0 0
možnosti
DH

Nemějte strach o neúčast.

Vždyť zarputilí voliči KSČ(M) svou účast berou snad již od r. 1948 vždy jako povinnost, a ti geronté penzističtí poté co loni před Vánoci dostali ten "Jidášský dárek" těch pěti tisícovek Rouškovného a kterým letos zase jim bylo schváleno zvýšení důchodů, také jistě svou vděčnost u voleb projeví.

0 0
možnosti
ND

Když jsou ti geronti pro vás tak strašný, tak vám přeju, abyste se mezi ně nikdy nedostal.

4 0
možnosti
Foto

Také sleduji pořad Hlas lidu na CNN Prima News. Upřímně řečeno, mám pochybnosti o smyslu tohoto pořadu. Nepovažuji za zdařilou zvolený formát tohoto pořadu ani výběr moderátorky Pavlíny Wolfové. Nešvarem je tu skákání do řeči ostatním, v čemž vyniká zejména premiér Andrej Babiš.

Co se týče dotazu autorky: I kdyby k volbám přišlo pouhé 1% voličů, volby budou platné. Aby nepřišel nikdo, to se nestane. Aspoň ti, co jsou na kandidátních listinách, přijdou volit určitě. Volební povinnost se nařídit nedá a nejspíše je to dobře.

3 0
možnosti
MS

Co by bylo potom?

Neúčast voličů by jistě poslanci považovali za souhlas se stávajícími a toto i uzákonili. Stejná grupa další čtyři roky. To dá rozum. Kdyby voliči chtěli změnu, tak půjdou k urnám. Jak jednoduché.

1 0
možnosti
Foto

Jenže to nejde, není to tak jednoduché. Jim skončí mandát a finíto. ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 92
  • Celková karma 30,03
  • Průměrná čtenost 2269x
Jsem recesistka, poměrně sarkastická, přesto na všem to lepší hledající (což už mě přestává bavit) ... a už jsem 69 +

Seznam rubrik