Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když vidím, kolik EU chrlí nesmyslných pravidel, tak je mi ouvej, ale není divu, protože když vidím ty neuvěřitelné armády unijních úředníků, tak je jasné, že nějakou činnost vykazovat musejí. Už abychom byli za tím rohem.

1 0
možnosti
Foto

Upřímně nevím, jak tohle pojmout. Jasně že do EU blázen nejsem a hafo jejích příkazů pokládám za debilní, např. úhel banánů či okurek...

Na druhou stranu vykmitnout z EU, jakože czexit nedokážu vyhodnotit. Teda ekonomicky a finančně. Jinak jo - šup ven.;-)

0 0
možnosti

Zajímavý článek i diskuse...

0 0
možnosti

Je rozpad EU "za rohem"?

Už aby to bylo.

1 0
možnosti
Foto

To víte, že že ano. Podobně jako kapitalismus už 200 let zahnívá, ale furt nic. ;-D

6 1
možnosti
Foto

To je skoro tak dobrá odpověď, jako na skleníkové plyny. Už 200 let se tu různě navyšují, a furt není jasné, co dělá Matka Příroda (potažmo sopky) a co člověk...;-)

4 0
možnosti

Jakou pákou Polska proti ČR je litvínovská rafinerie?

Že jí zavřou? Proč by to dělali? Navíc - pokud by chtěli vystoupit z EU? Právě takové firmy by jim umožnily vyhnout se clům a dalším obchodním obstrukcím.

Že nám zdraží naftu a benzín? A kdo by to jiný od nich kupoval? Navíc velká část PH se do ČR vozí z Rakouska a Německa, ti by uvolněný trh ihned obsadili. Ano, pro nás by to znamenalo zvýšení cen, ale Orlen by na to opět ekonomicky doplatil nejvíc.

Jediná páka, kterou Polsko má, je paradoxně právě důl Turow a přilehlá elektrárna, která je významným a stabilním dodavatelem energie do evropské sítě a přispívá k její stabilitě hlavně v době, kdy nepracují OZE.

A Polsko to ví. A podle toho se chová.

4 0
možnosti
Foto

Když kdokoliv hledá "páku" na kohokoliv, stačí pohrozit - páč vždycky se dá hrozba realizovat. Kdyby PK Orlen jen tak cvičně z jakékoholiv důvodu POZASTAVIL výrobu ve Staliňáku je to pár tisícovek nezaměstnaných nejen ze Staliňáku, ale i z návazných dodavatelů, o infrastuktuře ani nemluvě. V ČR.

Pohonné hmoty se k nám nevozí. Cenu ovšem určuje burza.

A protože to jsou "hrátky" střední Evropy, tak EU je to víceméně jedno. Teda výsledek. Nemyslím si, že s Poláky by to bylo až "za roh", ale stejně tak si nemyslím, že tohle je brnkačka.

0 2
možnosti

Těžko. 80 % vývozu potravin z Polska směřuje do EU.

3 0
možnosti
Foto

Jenže když Polsko nebude v EU, tak potraviny bude brát Rusko, které jinak mná uvalené embargo na potraviny ze "západu"...

0 1
možnosti

No, kazdopadne EU se bez Polska a Madarska nerospadne. Zrejmne si dokonce oddychne. GB bylo neco jineho, to EU financovalo. EU

6 0
možnosti
Foto

Určitě nerozpadne; hned. Ale zpochybnění bruselské politiky to bude význačné.

2 2
možnosti
  • Počet článků 92
  • Celková karma 30,03
  • Průměrná čtenost 2269x
Jsem recesistka, poměrně sarkastická, přesto na všem to lepší hledající (což už mě přestává bavit) ... a už jsem 69 +

Seznam rubrik