Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ve školství jsem pracovala, takže vím, že v našem městě (druhém největším v kraji), kde bylo osm základních škol, se cizí jazyky - NJ, AJ, učily jen v jedné, a to v tzv. jazykovce. Ta otevírala dvě třídy ve třetím ročníku, do nichž se hlásily děti snad z celého okresu. Na ostatních základních školách se vyučovala jen ruština.

0 0
možnosti

Milostivá - dokonce i vesnické školy poskytovaly jako nepovinný předmět cizí jazyky. Záleželo jen na tom, zda na to měli učitele, či nikoliv. V tkzv. jazykovce to byly povinné předměty k povinné ruštině, v ostatních to byly nepovinné předměty.

;-)

0 0
možnosti

ARD je jen hlasna trouba nemeckych politiku, zkuste nekdy n-tv nebo Servus TV. Asi vam zustane pusa dlouho otevrena jak se dokazi bavit otevrene. Vsak i tady na idnes o tom byl clanek ale jaksi velice rychle zmizel.

1 0
možnosti

R^

Vidíte - a přeci v ARD zveřejní i věci, které by ČT ani nenapadly.

;-)

0 0
možnosti
Foto

A jinak karma a diky za info. CT by mela byt nezavisle medium, ktere si plati obcane. Mne se uz ani ty poplatky CT nechteji platit.

4 4
možnosti
Foto

Tak na svete je plno fuj. Pripadne napadeni Tajvanu je fuj. Bombardovani Jemenu je fuj. Masakry a valky nekterych vlad v Africe, kde deti tezi nerostne bohatstvi pro Evropu je take fuj. Je treba si ale vybrat to fuj, ktere vyhovuje zrovna politickym zajmum a o dalsich fuj je zase v politickem ci obchodnim zajmu mlcet. Tak si predstavte, kdyby nas misto Uktajiny krmila CT 24 hodnin denne o vsech fuj zcela objektivne. Jakpak bychom prezili bez tech zdroju? :-)

5 3
možnosti

Minulý týden jsem v bývalé DDR narazil asi na 5 demonstrací ( a bylo jich celkem prý asi 15 v různých městech ) které byly namířeny proti vládní i eurounijní politice a požadovaly dodávky ruského plynu, zrušení protiruských sankcí ...... Myslíte, že se tady o tom informovalo ?

;-)

0 0
možnosti

U nás na ZŠ byla němčina pouze pro vyvolené ještě v 89. A když jsem pak viděla učebnici AJ, byla jsem hodně ráda, že jsem se učila až po sametu. :-)

1 0
možnosti

J12i26r52i 27V74r91a43b21e11c

9. 10. 2022 16:03

Nikdy neškodí se podívat i na jiné evropské stanice . Například Euronews je v AJ i v NJ.

4 0
možnosti
Foto

Tak. Třeba i na na STv, ORF, F24, či BBC;-)

2 0
možnosti

"Ale inu ano - jak kde ." Dokonale popsaný pocit po přečtení vašeho textu...

2 0
možnosti

J64a93n 58R73á59ž

9. 10. 2022 15:30

K poslednímu odstavci bych doplnil, že pitomé kecy o tom, že země, kde se nedodržují lidská práva v jejich evropské variantě jsou fuj a proto i obchody s nimi jsou fuj, bychom si opravdu měli všichni odpustit.

PS. Rusko musí být pro nás fuj , nikoliv však proto, že se tam nedodržují lidská práva v u nás praktikovaných mutacích, ale musí být v současnosti pro nás všechny fuj kvůli tomu, co dělá na Ukrajině.

4 0
možnosti
Foto

Pro paní autorku a pro Vás v současnosti fuj není? Nebo - ono někdo nařizuje, že fuj být musí?

1 8
možnosti

Jako povinný druhý jazyk měli všichni jen ruštinu, další jazyky se vyučovaly ale nebyly povinné. Jen pro pořádek

2 0
možnosti
Foto

Na ZŠ ano, na SVVŠ však byl od r. 60, resp.61, povinný i druhý jazyk, a to budˇ AJ, nebo NJ, resp. FJ, či ŠJ. K maturitě však jen ČJ a RJ.

6 0
možnosti
  • Počet článků 92
  • Celková karma 30,03
  • Průměrná čtenost 2269x
Jsem recesistka, poměrně sarkastická, přesto na všem to lepší hledající (což už mě přestává bavit) ... a už jsem 69 +

Seznam rubrik