Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pani Aleno Křehotová. Na co si stezujete? Ty dnesni ve vlade nasleduji ty predesle. At jsou to z ODS, Piratu ci ANO.

Pisi ten problem jiz asi 25 let. Kazda vlada ma vsechny nase penize v hrsti, kdyz to reknu lidove. Jiz tricet let!!!! Bez moznosti je zastavit, protoze nasleduji Ustavu.

A aby to nebylo malo, koalice musi mit vetsinu v te Snemovne a tak je stvorena i diktatorska sila prosadit cokoliv. A na to vse, vlada ma moznost volby v te Snemovne, tak ty zakony jsou podle nich. Vse bez kontroly a hlavne, presne podle Ustavy. Kdyz se nerozpadne koalice, mame zadelano na celou dobu nmandatu. To jsou ctyri roky.

Cely clanek je jen slaby vykrik do neznama. Pani Aleno Křehotová. Prectete si Ustavu a tam naleznete odpovedi na vase otazky.

0 1
možnosti
Foto

Přečtěte si to znova. Nestěžuju si, jen jsem udivena.

A inu ano, místy iritována. Ale žádné stěžování, jen údiv.;-);-)

1 0
možnosti
JL

Nadpis vaseho clanku ukazuje jen jednu vec, pani Aleno Křehotová. Cesky narod nedokaze vyresit nic poradne po dobu 30 let.

Jsou jen dve moznosti v teto bide. Udelat duchody soukrome, nebo oddelit vybrane duchodove penize z rukou politiku.Prvni navrh je slozity. Snad jindy budu mist chut vysvetleni. Stejne tento navrh je na konci celeho reseni.

Ten druhy je normalni prubeh dnesniho systemu s malymi zmenami. Zde jsou.

1. Duchodovy system musi mit sve konto. Navrzena cast platby na duchod musi prijit na toto konto. Politici NESMI na tyto penize sahnout.

2. Duchodovy vek urcit podle statistickeho doziti veku u zen a muzu. Rozdil vstupu a doziti veku, urcit zakonem. Pocatek duchodu zmenit po 5 letech, aby rozdit byl stejny jako pred temi 5 lety..

3. Kazdy obcan 10let pred moznosti jit do duchodu, musi znat, jakou vysi duchodu muze ocekavat Pisemne. Obdobi moznosti obcanu vedlejsiho sporeni.

4. Konto celeho systemu musi byt v plusu. Je-li nutnost vyberu na pokryti plusu na konte, je zvyseni vyberu presne na kazdeho vydelecneho obcana stejne. Tedy, kazda valorizace duchodu je podminena zvysenim vyberu.

5. Obcane mohou jit drive do duchodu. Rozhodnuti je na obcanu samotnem. Zde je hacek. Kazdy rok pred stanovenym duchodem, se odecita 1/10 predpokladane castky.

Je to naznaceni discipliny v duchodovem systemu. Odnima politikum disponovat penezmi a take s celym zakonem o duchodech. Urcite bude vice pripominek. A kecalove maji moznost se projevit.

.

0 1
možnosti
Foto

Bod 3 a 5 u Vašeho návrhu není propracován (odporuje si). V podstatě jinak nemám nic proti. Ovšem tohle napište vládě... Jo a k bodu 5. Je to ještě horší. Při odchodu do předčasného důchodu se mění koeficienty výpočtu důchodu zcela neprogramově a nepředvídatelně. 8-o;-O

Teda nevím jak teď, ale když jsem šla já, tak jo. Během půl roku se změnil koeficient, a místo cca 1200 Kč měsíčně (které jsem byl připravena oželet = páč zdraví má člověk jen jedno!), jsem při předčasném důchodu přišla o téměř 2,5 tisíce. Pouhou změnou koeficientu. A jistěže jsem šla do předčasného důchodu v době, kdy bylo dáno, že už se to nikdy nedorovná...

Ale vskutku mi jde spíš o to, aby se z důchodového fondu nezáplatoval dluh státního rozpočtu "án block", a aby se nevedly řeči, že důchodci jsou ti, kteří vytvářejí finanční katastrofu státního rozpočtu.

0 0
možnosti
Foto

Předpokládám, že na všechny komentáře týkající se českých důchodů a zbraní na Ukrajinu jsem už odpověděla.

Chci tím říct, že jestli chcete komentovat, tak už na ostatní témata = výlety vlády do Indie, Emirátů, na Tchajwan, a s tím související demokratické názory.;-):-P:-P

1 0
možnosti
ZZ

Navrhuji, aby vláda zřídila transparentní účet pro všechny důchodce, kteří nesouhlasí se zvýšením své penze, aby ti mohli pravidelným trvalým bankovním příkazem, zasílat částku, která je podle nich nezasloužená, na potřeby státní kasy.

Účet by mohli využít i politikové, soudci ..... a ostatní osoby, které byly nuceny si nechat zvýšit plat, ačkoliv by se spokojili i s mnohem nižším platem a osobním příjmem.

;-D

9 1
možnosti

Ha, ha, ha ... Zavadil udělal vtip.:-P

1 0
možnosti
JZ

Kdyby Západ nerozlišoval mezi hitlerovským Německem a stalinovským SSSR, protože obojí byly zločinecké režimy, tak u nás možná dosud vládnou nacisté. Naštěstí na kdyby se nehraje.

2 6
možnosti
Foto

Kdyby Západ rozlišoval, nebyla by Mnichovská dohoda...

1 0
možnosti
KT

Požadavek na nereálné zvýšení důchodů v současné situaci považuji za čiré sobectví. V krizových dobách je potřeba se uskrovnit a ne se snažit žít na cizí účet.

Mnozí důchodci se chovají jako by ztratili rozum a soudnost.

15 1
možnosti
LH

požadavek nebo zákon?

1 2
možnosti
PJ

no tak si autorka vylila srdíčko a tím to zhasne. Napsala svůj názor, který vypovídá o její osobě, ale nic k řešení nenabídla. Zase takový podivný blog.

11 7
možnosti
Foto

"ale to beru tak, že je tři sta až pět set tisíc důchodců, jimž je to šumafuk."

Anebo jim to není šumafuk, ale jsou prostě rozumní a zodpovědní. Tedy pravý opak toho, co vy.:-/:-)

13 7
možnosti
Foto

Špatně jste mne pochopila. Já jsem uváděla toliko počet důchodců (je pozoruhodné, že by statisticky měl být jednoznačný) a to, že jsou 2 milióny naštvaných, je nadsázka, již odhaduji.

A když už tohle, co ten zbytek? O návštěvách vládních činitelů po celém světě, když se má šetřit každá koruna? To nebyla nadsázka...:-P

0 0
možnosti

Je docela podpásovka spojovat výdaje na pomoc Ukrajině s ostatními mandatorními výdaji. Jak byste si to představovala? Že budeme pomáhat tak, abychom to nikde nepocítili? Je to takový typický "čecháčkovský" přístup. Já například jsem důchodce s průměrným důchodem, a už je mi trapně, jak se nám za současné krize cpe horem dolem (každého půl roku valorizace a ne malá). Když si konečně někdo uvědomí, že už se to s těmi valorizacemi skutečně přehání, okamžitě nakluše hnutí ANO a SPD a budou za důchodce bojovat až do roztrhání těla, protože se jim to vrátí v příštích volbách. O nic jiného jim nejde. Nevidím jediný důvod, proč by se důchodci neměli podílet na současném utahování opasků, když jsme všichni na jedné lodi. Pomáhat by se mělo formou sociálních dávek jen těm, kteří to z objektivních důvodů nezvládnou (například těm, kteří žijí jen z jednoho nízkého důchodu).

19 2
možnosti
Foto

Představuji si to tak, že nebudeme jedny oligarchy ( v tomto případě míněno miliardáře, jimž jsme za určitých podmínek prodali kdeco) preferovat před jinými. Viz Karlovy Vary.

Podpásovka spojovat výdaje pro Ukrajinu s mandatorními výdaji? Souhlasím.

Protože příkladně z důchodového fondu se záplatuje (resp. je snaha záplatovat) státní rozpočet, což je taky špatně. Stejně tak jako z peněz pro VZP.

1 9
možnosti
  • Počet článků 92
  • Celková karma 30,03
  • Průměrná čtenost 2269x
Jsem recesistka, poměrně sarkastická, přesto na všem to lepší hledající (což už mě přestává bavit) ... a už jsem 69 +

Seznam rubrik