Babiš? – A just jo!

Nejsem žádná prognostička, ale současné politické rozkopávání báboviček na politickém písečku uškodilo všem (třem) zúčastněným.

Rozhodně u nevoličů, ti se utvrdili v tom, že není koho volit. U nerozhodných nezískal nikdo nic – páč určitou politickou kulturu očekáváme všichni.

Co nezískal Sobotka: - konečně to vypadalo, že se pochlapil s odvoláním Babiše. Není podstatné, proč ho chtěl odvolat; podstatné je, že to v poločase neudělal. Se slovy: neudělám z něj mučedníka.

Vážený pane premiére, tento stát (a že se na to římskokatolická církev bude dívat jinak) má jediného mučedníka – Mistra Jana Husa. Prošvihl jste příležitost.

Co nezískal prezident: - já jsem ondyno ve 2. kole Zemana za prézu volila. Coby menší zlo. Ani dnes s tím nemám problém (jinak bych to nezveřejňovala, že jo). Ale: jen blbec se spálí dvakrát o stejná kamna. A i kdyby to bylo jen kvůli tomu „přijímání demise vlády“, která se nekonala, a Zeman věděl, že se konat nebude a hůlkou přikazoval premiérovi, kde je jeho místo a při jeho slovech odcházel…no to sorry, vole, error – takového prézu nechci.

Co nezískal Babiš. Měl ignorovat všechno, co mu Sobotka vyčítá, a to odůvodněním: Vždycky jsem se držel zákonů, nikdy jsem je neporušil. A tečka. Což předpokládám, že je pravda.

 Protože jak dotace na Čapí hnízdo, tak evidentně korunové dluhopisy (teda nevím, jestli evidentně, ale zdá se, že jo) byly v souladu se zákony. Se zákony, které jako ministři financí odsouhlasili Sobotka i Kalousek…resp. vlády, v nichž průběžně oba byli.

A protože český lid je šprajcovní (= šprajcneme se už jen z principu, zvaného A JUST...), tak bych řekla, že v podzimních (v případných předčasných tím spíš) zvítězí Babiš.

Ne proto, že by z něj někdo udělal mučedníka, ne proto, že bychom z něj až tak byli odvázaní. Prostě proto, že jeho oponenti víc než jeho, znevážili sebe. Rozhodně mezi těmi, kteří aspoň částečně politiku sledují a dokonce chodí volit.

Ovšem do podzimu se toho ještě může stát…

Autor: Alena Křehotová | čtvrtek 18.5.2017 9:35 | karma článku: 36,61 | přečteno: 2433x