Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Nejde o to, jestli je prohlásí za veterány. Jde o zdůvodnění. A s tím já, obyčejný důchodce zásadně nesouhlasím. Že bych tím pádem nebyl obyčejný člověk?

0 0
možnosti
Foto

Ale bez toho zdůvodnění nemohou být za veterány prohlášeni. Musí být zdůvodněna jejich pozitivní úloha při obhajování zájmů SSSR.

1 0
možnosti
Foto

Otázka je, jestli to nějací "spřátelení" vojáci přežili. Tady byla "centrální" posádka a ta se co chvíli obměňovala, Ti "nakažení" byly přemístěni kdoví kam.

Ovšem, vyrobit nové veterány není problém. Rv

0 0
možnosti
DR

To už je holt takový dnešní módní západní "demokratický" zvyk. Plkat naprosto do všeho.

1 1
možnosti
Foto

jste toho zářným příkladem.

Od rána tu snad není blog, pod kterým byste neutrousil svá moudra.

5 1
možnosti
EK

To se to pěkně plká, když je Putin daleko. Ale když se tady nějaký konkrétní rusák začne roztahovat a nedodržovat zákony, tak všichni ti bojovníci proti Putinovi a dezinformačním webům stáhnou ve strachu ocas a neudělají nic.

1 0
možnosti
Foto

Však si Vás pamatujeme, jak jste spřátelená vojska hnala koštětem! ;-D

0 0
možnosti
SN

:-).....Paní autorko, neuspěla jste, ale to nevadí! Mně bylo 30 roků, chystal jsem se do práce, když jsem slyšel, že na letišti v Brně Tuřanech přistálo letadlo s vojáky, kteří nás přišli obsadit, polilo mně horko. Jako dítě si pamatuji druhou světovou, na to se nedá zapomenout!

Dneska se historie obrací, až k neuvěření! Dnes oslava dne vylodění v Normandii! Velká sláva. Merkelová, jejíž národ nám připravoval totální likvidaci a který se postaral o miliony mrtvých na celé zeměkouli oslavuje! Rusko, nebudu psát SSSR, které prokazatelně neslo největší tíhu války s miliony obětí, pozváno nebylo! A teď si dámy a pánové poslužte ! Ještě dodám.....existovala úmluva tří mocností o poválečném rozdělení Evropy, měli jsme tu smůlu, že jsme spadli pod Rusko! To jen hájilo svoje zájmy, jako je dnes hájí i USA! R^R^R^

3 4
možnosti
Foto

je mi vás neskutečně líto, že vám nevadí, že nás někdo více jak dvacet let okupoval a ještě nám chce dnes přepisovat dějiny.

7 0
možnosti
Foto

J36a60k43u59b 13R49o89t83h

6. 6. 2019 13:06

Ještě že vy "normální" máte jasno. To víte, my "nenormální" holt nemáme rádi lháře a gaunery, a tak se ozýváme. :-/

https://forum24.cz/bude-cr-nejak-reagovat-na-rusky-zakon-o-okupaci/

6 1
možnosti
DR

A proč ty uvozovky? Fórum 24, ano to je opravdu ta správná stránka pro ty nenormální. Jedna perla vedle druhé. ;-D

1 3
možnosti
JL

Píšete, normální lidi to nezajímá. Ale mělo by. Už jen s úctou k vlastní historii.

8 0
možnosti
Foto

Tak nějak pomíjíte fakt, že to byl Sovětský Svaz, kdo se nám tehdy pletl do vnitřních záležitostí. A to způsobem dosti nevybíravým.

A hlavně, nejde jen o to, že mají být označeni za válečné veterány, ale zároveň má být obsazení Československa označeno tak, že sovětští vojáci potlačili v Československu státní převrat. A to je s prominutím "prasárna".

10 2
možnosti
Foto

Ale oni potlačili státní převrat, to nic nevíte o dělnickorolnické vládě?

1 5
možnosti
Foto

S čím máte nebo nemáte problém je vaše věc, ale pokud se rozhodnete argumentovat, je třeba říci nejen A, ale i B. Vy jste si celou tu věc náramně zjednodušila a udělala jste asi dobře, protože nemusíte mít pochybnosti.

To, co srovnáváte, však obecně takto srovnávat nelze. Válečný veterán je vysloužilý voják, který někde válčil. Úplně to nesouvisí s tím, jak kdo z odstupem hodnotí příslušnou válku nebo vojenskou operaci, a to včetně veřejného mínění příslušné země či snad aktuálního režimu. Americký Kongres nevydává prohlášení, že válka ve Vietnamu či Korei byla správná a spravedlivá, neprohlašují to ani žádné veteránské organizace. Totéž může udělat i Rusko. "Válčil jsi v Čečně? Dostaneš důchod. To nesouvisí s hodnocením toho, jestli to bylo správné nebo nebylo. Jinými slovy veteránem z ́68 se někdo stává proto, že bojoval za správnou věc.

Ta záležitost s "veterány" z okupace v ́68 má tak zcela jiný charakter. Ruský režim prostřednictvím poslanců a aktivistů z řad veteránů se pokouší tuto vojenskou akci legitimizovat, respektive se postupně vrací k ideologii režimu, který vnímal naši zemi jako svůj satelit, ve kterém si budeme dělat, co bude chtít. Takto se Rusové stále dívají na Pobaltí, stejně jako na Ukrajinu, čímž legitimizují třeba anexi Krymu. Putin jasně deklaroval, že rozpad SSSR je největší tragédií 20. století. Myslím si, že v tomto fokusu je třeba vnímat to, co popisujete.

7 3
možnosti
Foto

No tak Putinovi je třeba namítnout, že možná sice SSSR byl největší geopolitickou katastrofou 20. století, ale bez této katastrofy by se nikdy on nestal asi prezidentem Ruska jako dědicem SSSR, jak je výslovně napsáno v česko ruské smlouvě.

Tato formulace tedy uznává výslovně geopolitické aspirace Ruska.

Navíc v té smlouvě je výslovně napsáno, že Česko ruská smlouva končí platnost Smlouvu s SSSR o přátelství. To znamená, že platila až do r. 1993. Takže resume: legitimizace oné vojenské akce je fait accompli.

1 1
možnosti
AV

Milá pani,

Vy asi nepoznáte pojem "humanitární bombardováni"

Tak to bolo v Paname, Grenade, Chile, Korei, Vietname,

Iraku, Libii....

Všade sa zabijalo v duchu boja za slobodu a demokraciu.

A to je predsa iné kafé. Takže vojaci dostávali metále, možno

aj za Mi - lai a samozrejme sú to hrdinovia ktorí si zaslúžia byť veteránmi.

4 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS