Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PZ

Nějak Vás nechápu, žádáte stát o pomoc s účtem za elektřinu a teplo, které Vás, dle vašich slov a spotřeb, nezruinuje? Jestli nemáte auto a byla by podpopra na benzín byl by také blog???Všem stejně opravdu nikde a nikdy nikomu nepomohlo

5 6
možnosti
MK

Sama tvrdíte, že elektřiny spotřebováváte minimum. Jste tedy její vyšší cenou postižena naprosto minimálně. Z jakého důvodu tedy chcete vládní pomoc?

8 7
možnosti
Foto

Paní autorka je bývalá členka KSČ. Tím se to dá vysvětlit.

1 14
možnosti
Foto

To jsme ovšem měli volit sociální demokraty a zelené jako v Německu.:-)

0 0
možnosti
LV

Strašně primitivní text. :-/

9 17
možnosti
AJ

Paní Lindo, potěšte nás odkazem na svůj vysoce inteligentní text, kde vyjadrite nějaké své názory a zkušenosti a odevzdate se k diskusi. A ideálně, pokud jste v seniorském věku a píšete tak, aby textu tak nějak porozuměl každý. Závěrem nezapomeňte dodat, že si zejména přejete vyhodnotit úroveň "inteligence" svého textu.

Naprosto za sebe nechápu, kdy se z diskusí stalo fórum zejména pro urážky pisatelů.

Jestli dovolíte, pokud by tady někdo měl dle stylu textu vybrat ten, co má k primitivnosti blíže, paní autorku by nejspíš většina nevolila.

16 1
možnosti
JV

Vždycky mě fascinují asociální jedinci v diskusích, kterým vévodí pan Dvořák. Všichni se mají postarat sami o sebe. Ale to prostě nejde, pokud nechcete, aby jste se při infarktu nebo rakovině postarali sami o sebe. S věkem někdy dojdou síly a zdravotní stav začne být taky na nic. Ale takoví diskutující zapomínají na historii. Konšelé novoměstské radnice se taky starali sami o sebe a skončili v roce 1419 na dlažbě vyhození z okna. Francouzská královna se také divila, proč lidé demonstrují, že nemají na chleba. Ptala se: tak proč nejedí koláče? Nakonec skončila pod gilotinou. Vídeňáci ztratili trpělivost několikrát, v roce 1848 skončil slavný ministr na kandelábru. V roce 1916 jim při hladových bouřích bohatí ukazovali ze skel kavárny briošky. Také to nepřežili. Dějiny jsou jako spirála. Kdo si myslí, že je bohatý? Největší finanční magnát na burze v New Yorku skončil po roce 1929 na dlažbě. V jedné zemi stála poštovní známka miliardu. Všechno bohatství a úspory skončily v háji. Myslíte, že bankovky, co vydává ECB, jsou něčím kryty? Ty už stojí jenom na důvěře. K čemu byly investice do nemovitostí v roce 1945 v Drážďanech? Všichni si myslí, jak se mají lidé chovat ekonomicky, ale k čemu jim to jednou bude, když možná skončí v chudobincích? Dějiny se otáčejí ve spirále a i králové končili na popravištích. Jak napsali Voskovec a Werich: Hej křečkové a bařtipáni, přijďte se na nás podívat, pánové sami jste tím vinní, že bída z lidí lotry činí, že nás proti vám žene hlad. Nejlépe se v naší zemi uživí lidé, co jenom žvaní a berou za to královské platy. Ale něco vyrobit, něco udělat, zanechat po sobě něco konkrétního, to umí jenom málokdo. Takže nementorovat a starat se o sociální smír.

30 2
možnosti
Foto

Já p. Dvořáka "taky miluju" - ten je fakt ... řeknu Vašimi slovy asociální, mými slovy - von je fakt zoufale mimo, ale budiž mu přáno.:-)

18 0
možnosti
Foto

J82o40s54e45f 67B87á26r74t26a

18. 8. 2022 17:25

Jsem důchodce a nemám se špatně, protože všechno už mám i to tepelné čerpadlo a na tu dovolenou si ušetřím. Ale co ti, kteří řeší bydlení, vybavení domácnosti, kvalitní výchovu svých dětí, tedy svou perspektivu - tady nastávají problémy. Pokud své příjmy vydají za energie, musí ten zbytek hodně ošidit.

12 0
možnosti
Foto

Na otázku- jak se máš, odpovídám "Mám se špatně, ale dobře to snáším", což jsem začala říkat koncem divokých 90.

A tak vím, o čem mluvíte. Mám tři dcery a dvě vnoučata =o mne nejde, co oni...

0 0
možnosti
Foto

To je nekonečná debata, jestli mají důchodci hodně nebo moc a je to případ od případu, ale za zmínku stojí, že každá vláda má páku zvanou daně, které důchodci v produktivním věku cca 45 let platili, tak když si z nich trošku líznou, viděl bych to jako uznání za doby minulé a poznámky z dobře vytopené poslanecké sněmovny a svetrech je dost za čarou, což se může jevit jako ztráta empatie nebo zdravého rozumu a naprosto zbytečná poznámka, která umí dotčené jen naštvat.

25 0
možnosti
Foto

Spíš jde fakt o to, že vláda nedokáže najít relevantní způsob, jak těm "nejchudším" přispět na energie - už při zálohách.

0 1
možnosti
DV

D85a82v93i68d 68V80l32k

18. 8. 2022 17:11

Přečetl jsem si tento blog asi třikrát a hledal v něm, co paní napsala tak strašného, že jí tady asi dvacet chlapů musí psát ty urážky, napadat ji a shazovat. Paní prostě jen s trochou humoru popsala ,že nemá ušetřit kde, protože už dávno šetří. Chováte se pánové jako křupani sorry.Rv

49 4
možnosti
Foto

Díky. Zdá se, že jste jako jeden z mála pochopil, že fakt nemám kde ušetřit a tedy ani jak dostat případný peníz, který vláda slibuje.

Díky za komentář.:-):-):-)

2 1
možnosti
Foto

Tak jsem znovu přečetl diskuzi a informace, které o sobě píše autorka. Píše, že odešla do předčasného důchodu v před sedmi lety a je VŠ. Její důchod včetně vdovského je cca 15000. Moje maminka odešla do předčasného důchodu před 26 lety a pobírala důchod včetně vdovského v podobné výši. Jako dělnice žádný velký příjem neměla. Také vlastnila byt ( zateplený panelák - 45 m) a v něm se nyní platí včetně všeho necelé 4000 za energie i fond oprav. Zůstalo jí na živobytí skoro 11000. Pochopitelně v bytě nemrzla a neumírala hlady. To jen pro autorku, že nevím o životě osamocených seniorů nic. Jen pro srovnání....

2 0
možnosti
ZZ

Nemrzla a neumírala - ale to bylo ještě za Babiše.

Teď bude ale pro změnu velebit Fialu, mrznout a čekat na zásobovací tašky od vás !

;-)

4 1
možnosti
JL

Dík, rád čtu příspěvek kolegyně důchodkyně. Myslím, že lidi našeho typu - mají důchod a žádný vliv - vládu nezajímají. Vlastně zajímají - když jsou volby, ale to svetry neovlivní. Pravičáci Fialovo-Jurečkovo+homosex liberálové ovšem naše hlasy chtějí, ale vědí, že od důchodců se toho moc nedočkají - tedy od těch chudých.. S tím svetrem od Pekarové je to vtipné, protože ona se svým platem cca 200 000 kč samozřejmě energie řešit nebude.Tipuju, že je vdaná a za muže nějakého člena dozorčích rad...?

6 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 0
možnosti
  • Počet článků 93
  • Celková karma 30,06
  • Průměrná čtenost 2244x
Jsem recesistka, poměrně sarkastická, přesto na všem to lepší hledající (což už mě přestává bavit) ... a už jsem 69 +

Seznam rubrik