Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Pro vstup do EU, hlasovalo v ČR zhruba 78% těch, kteří k hlasování přišli. EURO je měna, která je jednoznačně spojena s Evropskou Unií a tak už v té době bylo zcela jasné, že je jen otázkou času, než k zavedení EURA v ČR dojde.

Přijde mi až směšné, že někdo touží po dalším referendu.

Z druhé strany. Názory které volají po referendu mě sice spolehlivě rozesmějí, ale zároveň je respektuji. Očekávám však také, že ostatní budou respektovat názor demokraticky zvoleného prezidenta.

6 3
možnosti
DR

Směšné je především to, že někdo dodnes nepochopil, že EU byla v době referenda úplně jiná organizace než je dnes.

A jinak, názor prezidentovi nikdo nebere. Pouze se absolutně nehodí do Novoročního projevu, zvláště když v tomto nemá vůbec žádné pravomoci. To si mohl nechat na osobní setkávání s politiky anebo při jeho návštěvě v parlamentu.

11 6
možnosti
SB

Euro nechci, i když si myslím, že by to takové neštěstí nebylo.

Převládají negativa nad pozitivy, avšak život by šel dále i s tou společnou měnou.

Ale pokud jde o členství v NATO, nesouhlasím s vaším názorem, paní autorko.

Buďme rádi, že tam jsme! A plňme své závazky i za cenu, že nás to bude něco stát!

Ano, bude nás to něco stát, jelikož povinná 2% HDP není zrovna málo, ale rozhodně je to lepší než být v přímém ohrožení od Ruska.

9 1
možnosti
Foto

Tady pozor; i já se domnívám, že když už jsme v NATO a funguje tak, jak funguje, tak je potřeba plnit závazky s tím spojené; 2 % z HDP např.

K tomu ovšem nepočítám to, že kvůli NATO se vzdáme vlastní kontroly nad vojenskými výdaji, resp. jejich využitím.

Včetně ekonomických důsledků.

0 0
možnosti
Foto

To jste to prézovi nandala, paní Křehotavá

12 4
možnosti
DR

Asi jako pokaždé vy Babišovi a Zemanovi.

7 2
možnosti
VF

To je švanda - préza, PePa, fijalová vláda ..........

To se povedlo, paní sKřehotová.

13 1
možnosti
Foto

Prosila bych fialová vláda = bez pejorativního "j".

Děkuji.

0 0
možnosti
JP

Hloupost kvete v každém věku.

9 8
možnosti
KK
PJ

to je zase veselý blog, autorka neuvedla jediné pro a proti přijetí eura, ale hlavně , že je veselo :) Zlatý selský rozum :)

11 4
možnosti
Foto

Autorka si je vědoma toho, že není ekonomka. (Jakož s prominutím ani PePa není.) Autorka jen neví, proč by mělo být zavedeno euro (jojo - Maastrichtská dohoda; dala bych jí času dalších 20 let), když se nejen eurozóna, ale i EU za posledních 20 let dost změnily.

Pane Janouškovci, jsem ráda, že máte veselo - to jsou zase argumenty na zvážení!!!

0 0
možnosti
Foto

K přijetí Eura jsme se zavázali při vstupu do EU. Já bych si musel nafackovat, kdybych kamarádovi slíbil, že mu půjčím na opravu baráku a pomohu mu s tím, a pak bych se pořád dokola vymlouval, proč nemohu slib splnit. Hanbou bych se propadl.

11 4
možnosti
Foto

Tak vy môžete sľub dodržať Ale malo by to byť na odborníkoch, ktorí to vysvetlia občanom, aby sa necítili oklamaní ale nie, aby rozhodlo referendum...

5 0
možnosti
JZ

Jedna věc je jistá, že prezident ČR do podobných věcí nemá vůbec strkat nos. Má jediného ekonomického poradce (dnes David Marek) což vcelku nezávisle od kvalit toho poradce neumožňuje komplexní hodnocení čehokoliv. Stejně je to se zahraniční politikou atd

Problém spočívá v českém národním snu o vševědoucím imbecilovi. Nejlépe mu skutečně odpovídali Klaus se Zemanem, ale Pavel mu bude muset také vyhovět

1 8
možnosti
Foto

Nesouhlasím. Préza by měl být reprezentativní osobnost, která do ničeho nijak zvlášť nežvaní (stejně k tomu nemá žádné kompetence), ale stejně tak se do ničeho neplete. Viz právě euro.

Nemyslím si, že národ by - an block - měl potřebu prezidenta vševěda; řekla bych, že bude stačit préza, kterej bude slušně vypadat, nekecat do věcí, které stejně nemá v kompetenci a jimž navíc nerozumí, na motorce bude jezdit s přilbou, a to ne na srazy Sudeťáků do Bavor... no a můžeme být s mozkem zeleným PePou v pohodě...

7 9
možnosti
JZ

Euro je na odbornou diskusi a nikoliv na tlachání na blozích. Rozhodnout musí odborníci a nikoliv lidové hlasování.

14 3
možnosti
Foto

Odbornou diskuzi už jsme prošvihli. Ale nic proti ní nemám, čím delší bude, tím líp. Pak přijde referendum - no a to už euro nebude chtít nikdo (zatím je nás 66 - 77 % podle toho, která agentura dělala průzkum).

3 8
možnosti
  • Počet článků 92
  • Celková karma 30,03
  • Průměrná čtenost 2269x
Jsem recesistka, poměrně sarkastická, přesto na všem to lepší hledající (což už mě přestává bavit) ... a už jsem 69 +

Seznam rubrik