Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Omlouvám se, už jsem nechtěla komentovat předchozí příspěvky (lehce se opakující), leč přesto komentář, že Syřané mají nejbližší bezpečnou zemi Turecko, mě pobavil. Protože to je Turecko, které se Sýrií "válčí".

0 0
možnosti
PJ

P83e31t30r 74J79í23l52e20k

22. 11. 2022 2:25

Proč tu vítám uprchlíky z UA? Pokud někohoho z nich zaměstnám na poli, či v lese vydrží makat deset hodin a odvedou skvělou práci. Naši mnohdy odpadnou po pár hodinách. Ubytovali jsme uprchlické rodiny. Ženské si našly ihned práci, dokonce se střídají u děcek aby mohly chodit i na přesčasy. Pracuje i sedmdesátiletá bača, pomáhají i starší děcka. Bylo by potřeba aby jich tu zůstalo co nejvíc a měl nám kdo vydělávat na naš důchody...

0 0
možnosti
ZZ

Rozdíl žádný není, neb se takřka ve všech případech, jedná o ekonomické migranty.

:-/

0 2
možnosti
JK

Pomozte mi dokončit následující obrázek.

V pozadí je mapa Sýrie. V popředí je hrdina doslova vykopávající záporáka ze Sýrie.

Koho mám nakreslit jako hrdinu a koho jako záporáka?

0 0
možnosti
ZZ

V Sýrii je abnormálně vysoká porodnost a nedostatek pracovních příležitostí.

VW, ostatní automobilky i Aliexpres .......by tam mohl přesunout svoji výrobu a sklady - tím by spolehlivě zastavili útěk Syřanů - a ještě by na tom investoři vydělali !

;-)

0 0
možnosti
MP

Podstatný je také institut první bezpečné země. Pokud někdo prchá před raketami a střelami, aby si zachránil holý život, tak na prvním bezpečném místě se už může zastavit. V tom okamžiku už je v bezpečí a dále pokračovat nutně nemusí. Pokud pokračuje dále, už se z něho stává migrant. V případě Ukrajinců směřuje úprk samozřejmě primárně do Polska, Maďarska a na Slovensko, tam to jsou skuteční uprchlíci. V ČR už by to tak být nemuselo, ale řekněme, že sousedním zemím pomáháme tím, že také nějaké uprchlíky převezmeme, oni jsou navíc užiteční, často tu mají vazby, kromě toho jsme ještě nedávno byli Československo, takže na Slovensku jsou prakticky jako kdyby byli u nás (takže jsme první bezpečná země svým způsobem také). Kdyby utíkali např. cíleně do Portugalska nebo do Británie, už by to bylo podezřelejší. Naproti tomu Syřané jdou do Turecka, pak do Řecka, Makedonie, Srbska, Chorvatska, Slovinska, Rakouska a Německa, přičemž všude jsou na cestě v bezpečí. To už není úprk, ale ekonomický turismus.

Pak samozřejmě další rozdíly, kteří již zmiňovali jiní - prchají převážně ženy s dětmi, zatímco muži zůstávají, aby bojovali, dá se také čekat, že po skončení války se budou vracet dobrovolně nazpět, což se u mužů Arabů moc očekávat nedá. Dále se jedná opravdu o Ukrajince, zatímco v případě "Syřanů" jde o poměrně širokou škálu lidí rozličného původu (jsou tam i Afghánci, Pákistánci, Iráčané, Tunisané, Libyjci a kdovíkdo všechno, kteří samozřejmě poztráceli doklady cestou...)

3 1
možnosti
GK

Ukrajina -> Moldavsko -> Rumunsko -> Madarsko -> Slovensko -> Cesko -> Nemecko

Chcete tim rici ze v tech zemich mezi Ukrajinou a Nemeckem nejsou bezpecne zeme?

Tady v Nemecku letos nastoupilo do zakladnich skol ca. 200.000 ukrajinskych deti. Ukrajincu utikajicich pred valkou je v Nemecku registrovanych neco malo pres milion. Z toho dostane napr. rodina s 2 detma: manzel 449,- Eur, manzelka 404,- Eur, deti mezi 6 a 13 rokem 311 Eur. To je dohromady 1475 Eur (36.265.- Kc).Mimo to bydleni(najem a topeni jim plati stat. Samozrejme i osetreni u lekare/nemocnici. Dale dostavaji deti obedy ve skole zdarma, 156 Eur dostane kazde dite rocne na skolni pomucky, jedno nebo i vicedenni vylety, etc. platit taky nemusi.

No byli by hloupi kdyby zustali nekde vyset treba v Madarsku nebo Cesku.

Ne, nezavidim jim to. Lidem utikajicim pred valkou se musi pomahat a je jedno odkud jsou, jakou maji barvu pleti ci jake maji nabozenstvi.

A ano musim s vami souhlasit hlavne ti z Africkych zemi jjdou vylozene za lepsim. Tam ty hordy mladejch chlapu na lodich a clunech bych poslal taky hned zpet pokud by nekdo verohodne neprokazal ze mu jde v jeho zemi o zivot.

3 0
možnosti
Foto

Je to prosté. Jedni jsou z Ukrajiny a druzí ze Sýrie.

Korán nařizuje, aby bohatí muslimové poskytovali těm chudým (etc.) pomoc. A dělají to bohaté arabské státy?

Problém je, že někteří Syřaní jsou křesťané, za jednoho byla provdána moje spolužačka. Ale vlivem okolností tam už žádní nezbyli. S nimi by problém nebyl.

6 1
možnosti
Foto

J97i16ř31í 33K16i68n30d12l

20. 10. 2022 16:26

Před válkou utíkají Ukrajinci a ne Syřané. Ti jdou za lepším. Proč, jdou k nám a ne do zemí, které jsou jim blízko, které mají stejnou kulturu a stejnou víru. Proč utrácejí tisíce dolarů aby se mohli dostat do Evropy. Ukrajinciutíkají do zemí se stejnou kulturou a ti je ochotně přijímají.

15 1
možnosti
ZZ

V obou případech jde o ekonomické migranty.

Ukrajince jinde, než ve Východní Evropě, nepřijímají.

V Německu jsem viděl na vlastní oči dokonce odpor Němců k Ukrajincům, kteří se tam dostali.

Syřané vědí, že arabské státy žádné sociální dávky neposkytují a jediný jejich zdroj je v Evropě.

;-)

0 1
možnosti
OT

Vám muslimové nevadí? Mně většinou jo.

2 2
možnosti
Foto

Já jedinou zkušenost s muslimy mám z dovolené na Džerbě a v Emirátech (cca před10 lety) - a fakt mi nevadili...

Když si vezmu množství lidí, kteří tráví dovolenou v Tunisku (muslimská země), v Egyptě (převážně muslimský), v Turecku (výhradně muslimské), SAE (domorodě muslimské, jinak hinduisti ap.), pak nechápu, proč se Češi, v uvedených destinacích trávící dovči, "bojí" doma muslimů...?

Nejsou to án block teroristi...!

0 0
možnosti
PM
MB

Občas vzpomínám kolegu v Norsku, cizinec. Samozřejmě, ihned v práci - bus. Cíleně se odstěhoval od české komunity. Aby se naučil řeč. Zjistil místní zvyky. Saunují se a dělají jakési pikniky s rybami. Jsou oděni. Tož si zakoupil svetr s jelenem, i tu srandovní čapku se špičkou. Vydržel vedro a mráz v bazenku. Pozřel první rybu! Jako svobodný, začal házet očkem na místní děvy. Dnes již chová malá norčata Je jejich ...

Udělejte si představu sama. ! O Syřenech a Ukrajincích. Ti se asi budou přezouvat na návštěvě. Když odešli na frontu, v ČR se rozkolísat pracovní trh. Jejich pracovitost prostě chybí. Zejména práce ve stavebnictví a zemědělství. Pravda, nevím jak v Sýrii, zda tam fabriky a plní plán ... :-)

.

8 0
možnosti
ZZ

Práci v Česku má 107 tisíc uprchlíků z Ukrajiny

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-praci-v-cesku-ma-107-tisic-uprchliku-z-ukrajiny-40406581

Největší skupinu cizinců v ČR tvoří dnes Ukrajinci, kterých je 579 843, což je 55% všech cizinců. Z toho plyne, že 472 tisíc = 82 % Ukrajinců nepracuje a vystačí se sociálními dávkami.

;-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 92
  • Celková karma 30,03
  • Průměrná čtenost 2269x
Jsem recesistka, poměrně sarkastická, přesto na všem to lepší hledající (což už mě přestává bavit) ... a už jsem 69 +

Seznam rubrik